info@sedumexpert.nl

Sedum Telephium

Sedum TelephiumDe Sedum Telephium is een vetplant die 25 tot 60 cm hoog kan worden. Het unieke blad van de plant is gekarteld en geeft de plant een leuke uitstraling. De bladeren zijn eirond en bevatten veel vocht. Tijdens een droge periode kan de plant de bladeren gebruiken voor extra vocht. De plant komt veel voor in de Nederlandse tuinen. De plant is vooral bekend onder de volgende namen: Hemelsleutel, Kruid-aan-den-zolder en Kruid-aan-den-balk. Als je zeker wilt weten dat je de juiste plant hebt dan kan je deze het beste opzoeken op zijn Latijnse naam. Vroeger werd de plant in huis gezet om heksen te verdrijven.

De verzorging van de Sedum Telephium

De Sedum heeft vrij weinig verzorging nodig. Tijdens een langdurige droge periode is het aan te raden om de plant water te geven. Een paar dagen droogstaan hoeft geen probleem te zijn vanwege de voorraad in de bladeren. Het is een vrij stevige plant zonder natuurlijke vijanden. Ongedierte zit namelijk niet graag op de plant. Dit maakt de plant perfect geschikt voor een groendak.

BloeiperiodeSedum Telephium plant van de sedum

In de zomermaanden begint deze plant prachtig te bloeien. De maand juli is de vaste maand waarin de bloei begint. De bloemen blijven staan tot september. De hele zomer lang kan je genieten van de bloemen van de Telephium. De bloemen groeien op stengels uit de plant en zijn lichtgroen tot roze van kleur. De stengels zelf zijn kaal. De bladeren van de plant zelf verkleuren in de herfst van groen naar donkerpaars. Dit geeft een leuk tintje aan de plant.

Sedum Telephium op een groendak

Dit type sedum past prima thuis op een groendak. Het plantje zorgt er tijdens de zomermaanden voor dat je dak veel kleur krijgt. Je kunt tot aan de herfst genieten van de prachtige kleuren. Doordat de vetplant weinig onderhoud nodig heeft past hij prima thuis op een groendak.