info@sedumexpert.nl

Sedumdak

SedumdakEen sedumdak is een dak beplant met vetplantjes. Het eindresultaat is een groen en een natuurlijk dak. De plantjes zijn verkrijgbaar in 250 verschillende soorten. Het voordeel van vetplantjes is dat ze bestand zijn tegen de zon, regen en kou. De plantjes doen het prima in het Nederlandse klimaat. De plantjes hebben tevens een verkoelende werking. Als je een plat dak hebt kan de temperatuur van het dak oplopen tot 70 graden. Dit merk je aan de temperatuur in huis. De plantjes zorgen ervoor dat de temperatuur niet hoger oploopt dan 20 graden. Nog een voordeel is de geluiddempende werking van de plantjes. Reden genoeg om sedum als dakbedekking te overwegen.
Vraag vrijblijvend een offerte aan

Een sedumdak aanleggen

Een groendak bestaat uit een mix van verschillende sedum plantjes. Elk plantje bloeit 6 weken per jaar. Door verschillende plantjes te combineren heb je regelmatig een bloeiend dak. Het aanleggen van een sedumdak gebeurd met speciale matten die uitgerold worden op het dak. Voordat de rollen uitgerold worden moet er wortelwerend folie en drainagematten neergelegd worden. Het aanleggen van een sedumdak is relatief eenvoudig. Eventueel kan je dit Sedumdak plantjeszelf doen of laten uitvoeren door een groen dak expert.

Sedumdak met doe-het-zelf pakketten aanleggen

Zelf een dak aanleggen met sedum is heel eenvoudig. Er zijn speciale doe-het-zelf pakketten waar je mee aan de slag kan gaan. In deze pakketten zit alles wat je nodig hebt om van je dak een groendak te maken. Het is belangrijk om het dak in verschillende lagen op te bouwen. De benodigdheden voor deze lagen zijn in de pakketten bijgeleverd. Door stap voor stap te werk te gaan kan je het dak eenvoudig zelf aanleggen. Het enige wat je nodig hebt is een ladder, werkhandschoenen, emmer, hark en een schaar. Je kan het pakket bestellen voor een platdak of een schuindak.

De voordelen van sedum dakbedekking

Het plaatsen van sedum dakbedekking heeft een aantal voordelen. Bij platte daken kan je bijvoorbeeld wateroverlast beter in de hand houden. Ongeveer 50% van het regenwater wordt door de beplanting opgenomen en teruggegeven aan de atmosfeer. Een groendak zorgt tevens voor warmte en geluidsisolatie. De levensduur van je dak wordt met sedum tot wel 5x verlengt. Door de beplanting heeft de originele dakbedekking het minder zwaar te verduren. Het dak wordt als het ware beschermd door de plantjes. Dit is slechts één van de vele voordelen aan sedum Sedumdak dakdakbedekking.

Sedumdak onderhoud stelt weinig voor

Het advies is om het sedum dak twee keer per jaar te onderhouden. Het onderhoud stelt niet veel voor. Twee keer per jaar wordt het aangeraden om het onkruid te verwijderen en de afvoer schoon te maken. Naast het verwijderen van onkruid is het advies om twee keer per jaar het dak te bemesten.

Sedumdak aanleggen met zonnepanelen

Ben je van plan om zonnepanelen te plaatsen? Laat eerst een sedumdak aanleggen. Met een sedumdak kun je tot wel 5% rendementsverlies besparen vergeleken met een gewoon dak. Zonder sedum kan de temperatuur op het dak oplopen tot 70 graden. Een warm dak levert een rendementsverlies van 5% op. Met sedum blijft het dak een constante temperatuur van 20 graden zelfs in de zomermaanden. Dit bespaart je een rendementsverlies van 5%.

Groendak subsidie voor een voordelig sedumdak

In duurzame gemeentes wordt het aanleggen van een sedumdak gesubsidieerd. Het is per gemeente verschillend of je een subsidie krijgt voor het aanleggen van een groendak. De subsidie moet consumenten en bedrijven stimuleren om een groendak aan te leggen. De subsidie kan oplopen tot wel 50% van je totale kosten voor een groendak.