info@sedumexpert.nl

Sedum kwekerij

Sedum kwekerijSedumplanten zijn bijna in de hele wereld te vinden. Het is een vetplant die je kan gebruiken als bodembedekker in de tuin of voor een sedumdak. De vetplantjes zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook perfect voor op het dak. Door het dak met plantjes te bedekken zorg je voor een ec0-klimaat op het dak. De hoeveelheid water op het dak wordt voortaan door de plantjes geregeld. De plantjes zelf zorgen ook voor isolatie op het dak. Een gezin kan met een groendak gemiddeld €100 per jaar besparen. Je dak gaat ook nog eens tot wel 5 keer langer mee dankzij de bescherming van de vetplantjes. Er zijn in totaal 250 verschillende vetplantjes waarvan een deel gebruikt kan worden voor een groendak. De plantjes kan je eventueel rechtstreeks bestellen bij een sedum kwekerij. Dit is een kwekerij gespecialiseerd in verschillende vetplantjes die meestal ook gebruikt kunnen worden voor een groendak.

Sedums gekweekt op matten

Speciaal voor een groendak worden er sedums gekweekt op matten. Deze matten kunnen uitgerold worden op het dak. Met de matten leg je snel een groendak aan. Er zijn ook kwekerijen die de plantjes op cassettes kweken. Deze cassettes bestaan uit drie lagen. De eerste laag is drainage en zorgt ervoor dat de plantjes niet te nat staan. De tweede Sedum kwekerij potjeslaag is het substraat waarin de plantjes groeien. De derde laag zijn de vetplantjes zelf. De cassettes zijn door de kwekers speciaal gemaakt als dakbedekking. Je hoeft het dak alleen nog schoon te maken en voor te bereiden en voor de rest kan je deze cassettes gewoon over het dak heen uitrollen.

Kwaliteit rechtstreeks van de kweker

Het is slim om voor een groendak rechtstreeks bij de kweker te bestellen. Een Nederlandse kweker laat bijvoorbeeld de planten afharden in de Nederlandse weersomstandigheden. Een groendak is dankzij het afharden bestand tegen de vorst. De plantjes zijn al wat gewend als ze op het dak gepland worden.