info@sedumexpert.nl

Sedum Spurium

Sedum SpuriumDe Sedum Spurium is een vetplantje dat gebruikt wordt als bodembedekker bij een groendak. Er zijn verschillende varianten van dit vetplantje verkrijgbaar. De meest bekende vorm is: Fuldaglut. Dit soort heeft rozerode bloemetjes tijdens de bloeiperiode. De spurium is ongeacht het soort een vrij kleine plant. Het plantje wordt niet hoger dan 10 cm. Als de plant in bloei staat kan deze met bloemen 15 cm worden. De bladeren van de plant zijn vrij dik en kunnen vocht vasthouden. Tijdens een periode waarin geen water valt wordt het water in de bladeren gebruikt als voorraad.

Verzorging van het plantje in de tuin

Het vetplantje heeft weinig verzorging nodig. Dit maakt het plantje perfect voor mensen zonder groene vingers of voor een groendak waarbij je niet makkelijk bij de plantjes kan komen. Om de drie jaar kun je het plantje vermenigvuldigen. Dit doe je door het plantje te scheuren en op een andere plek aan te planten. Het plantje is vrij stevig en heeft geen last van bladluizen, slakken of andere natuurlijke vijanden. Het is wel belangrijk dat de grond water doorlaat. Het plantje gaat dood als het lang in een te natte grond staat.

Sedum Spurium bloemDe bloeiperiode van de Spurium

De Spurium begint met bloeien in juli tot en met augustus. Het is een echte zomerbloeier. Tijdens de bloeitijd geeft het plantje bloemen van ongeveer 5 cm groot. De bloemetjes kunnen roze of rozerood van kleur zijn. Buiten de bloeiperiode is het plantje kleurrijk. Gedurende het jaar verandert het plantje van kleur. In het begin van het jaar is het plantje lichtgroen. Dit verandert naar rood en uiteindelijk paars. Met het plantje geef je extra kleur aan je tuin.

Sedum Spurium voor een groendak gebruiken

Uiteraard kun je het Sedum Spurium prima voor een groendak gebruiken. Het plantje heeft vrijwel geen onderhoud nodig en kan met andere planten gecombineerd worden. Vanwege de uitstekende waterhuishouding komt dit plantje in aanmerking voor een groendak.