info@sedumexpert.nl

Sedum dakbedekking

Sedum dakbedekkingSedum dakbedekking is een alternatieve manier om je dak te bekleden. Het dak wordt met deze methode bekleed met sedums. Een sedum is een vetplantje dat bestand is tegen warmte, kou en regen. Het plantje werkt perfect in onze Nederlandse weersomstandigheden. Er zijn in totaal 250 verschillende vetplantjes die gebruikt kunnen worden. Elk plantje heeft een wisselende bloeiperiode die tot wel 6 weken kan aanhouden. Doordat er verschillende plantjes in een mat verwerkt worden kan het dak er elke week weer anders uitzien. De plantjes worden gekweekt op cocosmatten en vervolgens op het dak uitgerold. Dankzij een speciaal substraat hechten de plantjes zich aan het dak. Er ontstaat binnen een dag een groendak waar je nog jaren plezier van kan hebben.

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan

De voordelen van sedumdakbedekking

Groene daken zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook een aantal voordelen. Het eerste voordeel is waterbeheer. Vooral bij platte daken kan water soms een probleem vormen. Als er teveel water valt kan er een lekkage ontstaan. Vetplantjes kunnen tot wel 50% van dit water opnemen. Dit water wordt weer teruggeven aan de atmosfeer, waardoor er minder snel overlast ontstaat. Een ander voordeel is de warmte isolatie. De plantjes kunnen in de zomer en winter voor een uitstekende isolatie zorgen. In de zomermaanden loopt de temperatuur van een dak al snel op tot 70 graden. Een groendak zorgt ervoor dat de temperatuur niet boven de 37 graden uitkomt. In huis blijft het lekker koel tijdens de warme zomermaanden. In de wintermaanden zorgen de plantjes ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Een huishouden kan tot wel 100 euro per jaar besparen met een groendak. Nog een groot Sedum dakbedekking cassettevoordeel is dat de levensduur van je dak verlengt wordt dankzij sedum dakbedekking. Een gemiddeld plat dak gaat ongeveer 20 jaar mee, maar met sedum loopt dit op tot 60 jaar. Het dak wordt door de plantjes beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

Een groendak onderhouden

Woningeigenaren twijfelen vaak aan een groendak vanwege het onderhoud. Gelukkig valt dit reuze mee. De plantjes zijn onderhoudsarm en hebben weinig onderhoud nodig. Vanuit de kweker wordt geadviseerd om het dak twee keer per jaar te onderhouden. Een onderhoudsbeurt bestaat uit het verwijderen van onkruid en het schoonmaken van de dakgoot. Het wordt ook geadviseerd om de plantjes meteen te bemesten tijdens een onderhoudsbeurt. Het onderhoud is eenvoudig zelf uit te voeren en kost relatief weinig tijd.

Sedum dakbedekking plantjeSedum dakbedekking laten aanleggen

Sedum dakbekleding kun je zelf aanleggen of laten doen door een groendak expert. Het voordeel van een groendak expert is dat hij dagelijks bezig is het met aanleggen van groene daken. De expert kan meteen de juiste materialen kiezen voor jouw type dak. Nog een voordeel is dat je bij een groendak expert garantie krijgt op de aanleg van het dak. Samen met de expert kan je kiezen uit verschillende lagen om het dak op te bouwen. De lagen die gebruikt worden zijn afhankelijk van het type dak. Nadat de juiste lagen gekozen zijn kan je de vetplantjes gaan uitzoeken. Door te kiezen voor vetplantjes met een verschillende bloeiperiode ziet je dak er elke keer weer anders uit.