info@sedumexpert.nl

Sedum Purple Emperor

Sedum Purple EmperorDe Sedum Purple Emperor is een speciaal plantje binnen de vetplanten familie. Dit unieke plantje wordt vrij groot vanwege de enorme bloemen. Het plantje zelf wordt maximaal 30 cm. Als de plant in bloei staat ontstaan er bloemen van 50 cm hoog. Dit maakt deze unieke plant een echte eye-catcher onder de vetplantjes. De bloemen kunnen als snijbloemen afgesneden worden en in een vaas gezet worden. Deze sedum is heel mooi om te zien, maar oogt vrij donker vanwege de gekleurde bladeren. De bladeren kunnen rood, paars en bruin tinten hebben.

De verzorging van de Sedum Purple Emperor

Net als andere planten uit de vetplanten familie vraagt deze Emperor weinig zorg. Het enige wat de plant nodig heeft is voldoende voeding. Dit kun je geven met speciale groendak voeding. Het is geen plant die ineens enorm gaat uitgroeien. Je hoeft de plant niet regelmatig te snoeien. Als je dit plantje gebruikt als dakbedekking dan is dit wel zo fijn. Je kan de plant voor een lange periode op dezelfde plek houden. De plant is tevens bestand tegen slakken en ander ongedierte en heeft bijna nooit last van ziektes.

Sedum Purple Emperor bloemEen echte laatbloeier

De Sedum Purple Emperor is een echte laatbloeier. Terwijl de meeste vetplanten uit dezelfde familie in de zomermaanden bloeien bloeit deze pas vanaf augustus tot september. De plant geeft prachtige grote bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Dit zorgt voor extra leven in je tuin. De bloemen zijn parasolvormig en staan bovenop een kale stengel. De bloemen zijn meestal paars roze van kleur.

Een Sedum voor een groendak

De sedum purple emperor kan gebruikt worden op een groendak. Zijn eigen waterhuishouding zorgt ervoor dat het plantje nooit droog komt te staan. De plant kan tegen de zon en regen. Op een groendak kan de plant prachtig gecombineerd worden met andere sedum planten. Deze plant valt vanwege zijn hoogte direct op als je deze op je dak zet.