info@sedumexpert.nl

Sedummatten prijs

Sedummatten prijsDe sedummatten prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld wat voor een soort mat je neemt? Er zijn in totaal 250 verschillende sedum plantjes. Uiteraard zijn er dure plantjes en goedkope plantjes die in de mat verwerkt kunnen worden. Het soort plantje dat je uitkiest kan de prijs bepalen van je mat. Daarnaast kan het formaat van de mat de prijs bepalen. Er zijn bijvoorbeeld brede matten en smalle matten die je kan gebruiken als dakbedekking. Naast de matten heb je een aantal lagen ondergrond nodig. Deze zijn meestal niet standaard in de prijs inbegrepen. Dit soort factoren bepaalt de prijs die je betaalt per m2 sedum.

Gemiddelde sedummatten prijs per m2

Ondanks dat verschillende factoren de kosten van een mat bepaalt kan er een gemiddelde prijs gegeven worden. Je hebt zo een idee wat je ongeveer kwijt bent voor een groendak. Gemiddeld ben je zonder plaatsing ongeveer € 39 per m2 kwijt. Ben je van plan om de matten te laten plaatsen? De kosten bij het plaatsen zijn afhankelijk van het aantal m2. Voor een dak van 30m2 ben je zonder plaatsen gemiddeld € 1240 kwijt voor enkel de matten. Laat je de matten plaatsen? Dan moet je rekenen op € 2100. Bij een dak van 100m2 ben je voor de matten alleen € 4.000 kwijt. Als je de matten aanschaft met plaatsing moet je rekenen op gemiddeld € 5.400 voor het complete dak. Uiteraard blijven dit Sedummatten prijs bloeiende matrichtprijzen en kan het soms duurder of goedkoper uitvallen.

Sedummatten laten plaatsen

Bij de gemiddelde prijzen hebben we een richtlijn gegeven van de prijzen bij het plaatsen van de matten. De kosten voor het plaatsen van de matten is afhankelijk van het aantal m2. Niet alleen het aantal m2, maar ook de hellingshoek en het soort dak kan de prijs bepalen. Een schuin dak van meer dan 30 graden is bijvoorbeeld duurder, dan een plat dak. Als het dak lastig bereikbaar is met de auto kan er ook een toeslag berekend worden. Voor een exacte prijs kan je het beste een offerte opvragen inclusief foto’s van de huidige situatie.

Doe-het-zelf pakketten kopen

Als je er zeker van wil zijn dat je alle benodigdheden hebt om de matten zelf te plaatsen, dan kan je het beste een doe-het-zelf pakket kopen. Het enige wat hierbij niet inbegrepen is grind. Je hebt grind nodig om de randen en afvoer af te werken. Met grind voorkom je dat stukken substraat door de afvoer heengaan. Bij de doe-het-zelf pakketten zijn de kosten afhankelijk van de situatie. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak of een plat dak? Het soort beplanting en de hellingshoek kunnen ook de kosten beïnvloeden. Gemiddeld betaal je tussen de € 20 en € 60 per m2 afhankelijk van het soort sedum dat je kiest.

Waar kan je sedummatten kopen?

Sedummatten kan je het beste online kopen. Online heb je de ruimste keuze uit verschillende matten en soorten beplanting. Groendak.info is de grootste webshop op het gebied van sedummatten. Je kan hier terecht voor losse matten en doe-het-zelf-pakketten waarbij alles is inbegrepen. Als het zelf niet lukt om een groendak te maken, dan kan je dit bedrijf inschakelen om de matten te laten plaatsen. Hier onder direct naar de webshop: