info@sedumexpert.nl

Sedum Spectabile

Sedum SpectabileDe sedum spectabile heeft een naam die eigenlijk alles zegt. Het is een spectaculaire plant die je graag in je tuin of op je dak wil plaatsen. Het is een vaste plant die behoort tot de vetplanten. De bladeren van de plant zijn vrij dik en kunnen vocht vasthouden. Tijdens droge periodes gebruikt de plant het vocht als watervoorziening. De plant is vast en overwinterd eenvoudig zelfs op een dak. De plant heeft als bijnaam: ijsplant of roze hemelsleutel. Het is belangrijk dat deze plant niet te nat staat. Met een goede afwatering hoeft dit geen probleem te zijn op een groendak.

Verzorging van de Sedum Spectabile

De Spectabile is een eenvoudige plant om te verzorgen en heeft weinig aandacht nodig. Het enige minpuntje aan de plant is dat hij soms hoge zijscheuten aanmaakt. Dit kan je beperken door hem terug te snoeien of om wortel snoei toe te passen. Als je de wortels in het voorjaar terug snoeit maakt hij minder grote zijscheuten aan. Voor de rest heeft Sedum Spectabile plantjedeze prachtige plant geen verzorging nodig.

Bloeiperiode van de ijsplant

Deze sedum is populair vanwege de prachtige bloeiperiode. Dit is echt een plant die kleur naar je tuin of dak brengt. De bloeiperiode is voor een vetplant vrij laat. In augustus en september begint deze plant te bloeien. De bloemen kunnen tot wel 50 cm hoog worden. Al snel verandert een groendak door deze plant in een enorme bloemenzee. De bloemen hebben een doorsnede van wel 15 cm. De bloemen kunnen roze of felrood van kleur zijn. De bloemen blijven net zolang staan tot de vorst komt. In de herfst kan je vaak nog van de bloemenzee genieten. Na de bloeiperiode verkleuren de bladeren van donkergroen naar rood. Uiteindelijk kleuren de bladeren paars. Als het begint te vriezen sterft het bovenste deel van de plant af. Je hoeft dus niet zelf de dode bloemen weg te halen. Dit is ideaal als de plant op het dak staat.