info@sedumexpert.nl

Verschillende sedum soorten

Verschillende sedum soortenEen groendak wordt beplant met verschillende sedum soorten. Er zijn in totaal 250 verschillende soorten die gebruikt kunnen worden op het dak. Als je een groendak laat aanleggen kan je zelf kiezen welke sempervivum sedum soorten je op het dak laat plaatsen. De plantjes worden eerst op een cocusmat gekweekt. De mat kun je vervolgens op het dak uitrollen om een groendak te creëren. Op een mat zitten 6 tot 10 verschillende soorten plantjes. Doordat elk plantje een bloeiperiode heeft van 6 weken staat je dak van april tot en met september in bloei. Een groendak ziet er elke keer weer anders uit door verschillende planten te gebruiken.

Sempervivum: huislook op het dak

Sempervivum heeft als Nederlandse naam huislook. Het is een klein vetplantje dat zich snel vermeerderd tot een groot plakkaat. Sempervivum wordt niet voor niets als dakbedekking gebruikt op een groendak. Het plantje heeft een prima isolerende werking.

Verschillende sedum soorten waterSedum Matrona: de roze hemelsleutel

Het plantje Sedum Matrona wordt in de volksmond een ijsplantje genoemd. Het plantje wordt 40 tot 60 cm hoog en kan prachtige trossen met roze of witte bloemen krijgen. Het plantje bloeit in september en oktober. Deze plantjes worden steeds vaker gebruikt op groene daken.

Sedum herbstfreude met late bloei

De meeste sedums bloeien in de zomermaanden. De Sedum Herbstfreude bloeit in september. Het vetplantje krijgt grote parasolvormige bloemen. De bloemen zijn felroze gekleurd.

Sedum spectabile: de ijsplant

Sedum Spectabile wordt in de volksmond ook wel ijsplant genoemd. Voor een sedum is het een vrij late bloeier: augustus en september. Na de bloei veranderen de groene bladeren naar rood of paars. De bloemen zijn prachtig roze of rood gekleurd.

Verschillende sedum soorten variatieSedum Telephium: kruid aan den zolder

De Sedum Telephium is een vetplantje van 25 tot 60 cm hoog. De bladeren van het plantje zijn gekarteld en rond. De bloemen groeien op stengels en zijn lichtgroen tot lichtroze gekleurd. Het plantje bloeit vanaf juli tot september. Na de bloei kleuren de bladeren donkerpaars.

Sedum Acre: jodenbaard

De Sedum Acre is een laag plantje en de ideale bodembedekker. Van mei tot en met augustus ontstaat er door dit plantje een tapijt met kleine stervormige gele bloemetjes. Het plantje trekt regelmatig vlinders naar je dak en tuin.

Sedum Spurium: geeft extra kleur aan je dak

De Sedum Spurium is vrij klein en wordt slechts 10 cm hoog. Ondanks dat het een klein vetplantje is geeft het veel kleur aan je dak. Gedurende het jaar verandert het plantje van lichtgroen naar rood en paars. In juli en augustus geeft het plantje mooie bloemen.

Sedum Purple Emperor een donkere plant met prachtige bloemen

De Sedum Purple Emperor is een donker ogende plant doordat de bladeren donkerpaars van kleur zijn. De plant kan maximaal 30 cm hoog worden. In augustus en september geeft deze plant prachtige roze bloemen. De grote bloemen Verschillende sedum soorten close uptrekken bijen en vlinders aan.

Sedum Sieboldii als bodembedekker

De Sedum Sieboldii doet het prima als bodembedekker en is 15 tot 20 cm hoog. Vanaf augustus tot september krijgt het plantje stervormige bloemen. De bloemen hebben een lila-rode kleur.

Maak een volgroeid groendak met een sedum casette

Een sedum casette is voorzien van volgroeide sedum plantjes. Direct na het plaatsen op je dak kan je genieten van de plantjes en verschillende bloeiperiodes.