info@sedumexpert.nl

Sedum Sieboldii

Sedum SieboldiiSedum Sieboldii is de Latijnse naam van het bekende vetplantje. Het plantje behoort tot de vele sedum soorten die gebruikt kan worden op een groendak. Dit plantje wordt slechts 15 tot 20 cm hoog. Deze variant kan prima gebruikt worden als bodembedekker. Ondanks dat het plantje de bodem kan bedekken moet je hem wel de tijd geven. Het is geen snelgroeiend plantje. Dit heeft wel zijn voordelen vooral als je het plantje gebruikt voor een groendak.

Verzorging van het vetkruid

Dit plantje is ideaal voor iemand zonder groene vingers. Je hoeft er vrij weinig aan te doen. Het grote voordeel van het plantje is dat je hem ook nooit hoeft te snoeien. Het plantje overwoekerd niet en kan jaren meegaan. Je hoeft het sedum ook niet binnen te halen tijdens een vorstperiode. Het plantje is winterhard en kan geruime tijd tegen de zon. Vocht wordt in de bladeren van de plant opgeslagen en gebruikt als reserve tijdens een warme periode. Het is belangrijk dat je het plantje niet te nat zet. Zorg ervoor dat het plantje een goede afwatering heeft. Als je alles goed geregeld hebt kan je gerust een paar weken weg zonder de Sedum Sieboldii te verzorgen.

Sedum Sieboldii plantjeDe bloeiperiode van de sieboldii

De blaadjes van het plantje beginnen naarmate het jaar vordert te verkleuren na een lila kleur. Dit kleurtje is zichtbaar rond de randen van het blad. Vanaf augustus begint het plantje echt te bloeien. De bloeiperiode gaat door tot in oktober. Het plantje krijgt tijdens de bloeiperiode stervormige bloemen in een roze kleurtint. In oktober is het plantje op z’n hoogtepunt en zie je een prachtige bloemenzee bij de siebolddi.

Sedum voor een groendak

Uiteraard kun je dit sedum prima gebruiken voor een groendak. Het plantje heeft vrijwel geen verzorging nodig en is goed bestemd tegen de weersomstandigheden in Nederland.