info@sedumexpert.nl

Sedumdak onderhoud

Sedumdak onderhoudHet sedumdak onderhoud stelt weinig voor. Als je zelf geen tijd hebt kan je eventueel een expert het dak laten onderhouden. Doordat het dak vrijwel onderhoudsvrij is kan je het ook zelf doen. Vanuit de kweker wordt geadviseerd om twee keer per jaar het dak te onderhouden. Groeien er veel bomen boven het dak of in de buurt? Dan is het advies om het dak vier keer per jaar te onderhouden.

Vraag vrijblijvend een sedumdak offerte aan

De werkzaamheden bij een sedumdak

Er zijn een aantal werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden bij een sedumdak. Deze werkzaamheden hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Tussen het sedum kan onkruid groeien van bomen en planten. Verwijder twee keer per jaar het onkruid.
  • Het sedum kan bij de randen van het dak te ver doorgroeien. Knip het sedum dat te ver doorgroeit bij de randen af.
  • Maak het hemelwaterafvoer schoon. Er kunnen bladeren of stukjes sedum inzitten. Controleer ook of de afvoer nog voldoende werkt. Zorg ervoor dat er geen substraatkorrels in de afvoer terecht komen.
  • Is er daktuinsubstraat verdwenen bij de randen? Vul dit indien nodig aan met een nieuw substraat.
  • Bemest het dak twee keer per jaar met speciale sedum bemesting.

Extra werkzaamheden aan het dak uitvoeren

Het komt voor dat je extra onderhoud aan het dak moet uitvoeren. Bijvoorbeeld als er een periode weinig regen valt en het vrij warm is. Het advies is om in deze periode af en toe het dak water te geven. Andere extra werkzaamheden is het bijvoeren van de beplanting. Heb je het idee dat de beplanting wat terugloopt? Het is slim om de plantjes extra Sedumdak onderhoud herfstkleurenbij te voeren als deze iets teruglopen. Goed onderhoud zal zorgen voor een langere levensduur van de beplanting.

Groendakvoer voor sedum

Het is af en toe nodig om het dak even bij te voeren met groendakvoer. In het voer zitten voedingsstoffen speciaal voor sedum planten. Het voer is lang werkend en hoeft dus niet iedere maand herhaald te worden. Je kan ervoor kiezen om één keer per seizoen het dak bij te voeden. Het advies is om minimaal één keer per jaar de planten extra voeding te geven. Het dak blijft dankzij de voeding in een optimale conditie.

Hoeveel mest heeft een groendak nodig?

Als je een sedumdak gaat bemesten is het belangrijk om niet teveel meststof te geven. De hoeveelheid mest die het dak nodig heeft is afhankelijk van de dikte van de substraatlaag. Is het substraat vrij laag en dun? Dan is het advies om een paar keer per jaar het dak te bemesten. Eventueel kan je beginnen met elk seizoen. Kijk goed hoe het dak reageert op de bemesting. Loopt het sedum terug? Geef dan extra bemesting tot het groendak er mooi bij ligt.

Het onderhoud van een sedumdak uitbesteden

Als je het niet ziet zitten om het sedumdak twee keer per jaar te onderhouden, dan kan je de werkzaamheden uitbesteden. Bij de bedrijven waar je het dak kan laten plaatsen kan je meestal een onderhoudscontract afsluiten. Als je de werkzaamheden uitbesteed weet je zeker dat ze goed gebeuren.