info@sedumexpert.nl

Sedummatten

Sedummatten zijn online te bestellen in verschillende soorten en maten. Er zijn in totaal 250 verschillende sedum plantjes. Elk plantje heeft zijn eigen bloeiperiode. Door verschillende plantjes in de matten te verwerken bloeit een groendak het hele jaar door. De prijs van een mat is afhankelijk van het soort plantjes die erin verwerkt zijn en het formaat. De plantjes worden gekweekt op cocosmatten. Dit maakt het eenvoudiger om de matten over het dak heen uit te rollen. Je kan de matten niet meteen op het dak aanbrengen. Er zijn een aantal onderlagen nodig voordat het dak geschikt is voor de beplanting. Sedummatten zijn niet alleen als dakbedekking te gebruiken. Je kan de matten ook gebruiken als beplanting in de tuin.

Sedummatten kopen

Als je sedummatten gaat kopen moet je goed opletten of alles inbegrepen zit. Heb je bijvoorbeeld de juiste onderlagen voor jouw dak? Kan jouw dakconstructie dit type sedummat dragen? Als je er zelf niet uitkomt kan je altijd een groendak expert om hulp vragen. Een groendak expert kan je adviseren over de verschillende soorten matten en mogelijkheden op basis van jouw dak.

SedummatSedummatten zijn online te bestellen in verschillende soorten en maten. Er zijn in totaal 250 verschillende sedum plantjes. Elk plantje heeft zijn eigen bloeiperiode. Door verschillende plantjes in de matten te verwerken bloeit een groendak het hele jaar door. De prijs van een mat is afhankelijk van het soort plantjes die erin verwerkt zijn en het formaat. De plantjes worden gekweekt op cocosmatten. Dit maakt het eenvoudiger om de matten over het dak heen uit te rollen. Je kan de matten niet meteen op het dak aanbrengen. Er zijn een aantal onderlagen nodig voordat het dak geschikt is voor de beplanting. Sedummatten zijn niet alleen als dakbedekking te gebruiken. Je kan de matten ook gebruiken als beplanting in de tuin.

De voordelen van sedummatten als dakbedekking

Je twijfelt nog over het gebruik van sedummatten als dakbedekking. Speciaal voor de twijfelaars hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet.

  • Een groendak draagt bij aan de dakisolatie van je woning. In de wintermaanden blijft het dak aangenaam warm en in de zomermaanden blijft het lekker koel in huis. Met sedum als dakisolatie kan je als gezin tot wel € 100 per jaar besparen.
  • Sedum werkt niet alleen als warmte isolatie, maar ook als geluidsisolatie.
  • Met sedum als dakbedekking verhoog je de levensduur van je huidige dak.
  • De biodiversiteit in de omgeving van je woning neemt toe dankzij groene dakbedekking.
  • De matten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Slechts twee keer per jaar is er onderhoud nodig.
  • De matten zorgen voor een gevarieerde begroeiing met verschillende sedum planten. Dit geeft een fraai resultaat.
  • De plantjes in de matten bloeien 6 weken per jaar. Door plantjes met een verschillende bloeiperiode te gebruiken staat je dak altijd in bloei.

Wat betaal je voor een sedummat?

Sedummatten sedum plantjeDe sedummatten prijs is afhankelijk van het soort mat dat je uitkiest. De beplanting en het formaat kan de prijs bepalen. Er zijn matten vanaf € 15 per m2, maar er zijn ook matten waarbij je € 40 per m2 betaalt. De prijs is ook afhankelijk van de plaatsing. Ga je bijvoorbeeld zelf de mat op het dak leggen of laat je dit doen? Als je de matten laat leggen ben je uiteraard meer geld kwijt. Voor het laten leggen van de matten betaal je tussen de €55 en€ 65 per m2. Als je de mat zelf gaat leggen moet je er rekening mee houden dat je nog meer nodig hebt dan alleen een sedummat. Voor het plaatsen van de mat heb je meerdere lagen nodig. Als je kiest voor een doe-het-zelf pakket dan zitten al deze lagen inbegrepen. Je hoeft bijvoorbeeld niet nog losse drainageplaten te kopen. Het is slim om hierop te letten als je een nieuwe sedummat aanschaft.