info@sedumexpert.nl

Sedum Herbstfreude

Sedum HerbstfreudeDe sedum herbstfreude is een kruising tussen een Telephium en Spectabile. Het is een vetplant met dikke bladeren. In de bladeren bewaard de plant een vochtvoorraad voor droge periodes. Het plantje is niet veeleisend en kan zowel in de schaduw als de zon gepland worden. Doordat het plantje relatief onderhoudsarm is wordt de herbstfreude gebruikt bij een groendak.

Verzorging van de Sedum herbstfreude

Dit vetplantje heeft vrij weinig verzorging nodig. Je kan er jarenlang plezier van hebben zonder dat je er iets aan hoeft te doen. De plant snoeit zichzelf als het ware met vorst. Als het gaat vriezen vallen de bladeren en bloemen er zelf vanaf. Je hoeft geen dode bloemen weg te halen. In het voorjaar komt de plant vanzelf weer terug met nieuwe bladeren en bloemen. Doordat de plant weinig verzorging nodig heeft is dit type perfect voor een groendak. Heb je gaten op een groendak? De plant is eenvoudig te vermeerderen door een stukje af te scheuren. Het stukje dat je van de plant afscheurt kan je op een kaal plekje planten. De plant maakt zelf weer nieuwe wortels en een nieuw plantje aan op de kale plek.

Bloeiperiode van de sedum

Sedum Herbstfreude bloemVoor een sedum heeft deze plant een vrij late bloeiperiode. De meeste vetplantjes bloeien tijdens de zomermaanden. Dit type bloeit in september. Het voordeel van de late bloei is dat je weer opnieuw kan genieten van bloemen nadat de andere vetplantjes uitgebloeid zijn. Het plantje bloeit vaak in de herfst vandaar de Engelse bijnaam Atumn Joy. De bloemen zijn een trekpleister voor vlinders. De plant geeft grote parasolvormige bloemen. De bloemen zijn felroze en groeien op een steel.

Sedum Herbstfreude op een groendak

Vanwege de late bloeiperiode en geringe verzorging is dit plantje perfect voor op een groendak. De prachtige bloemen zorgen voor extra kleur tijdens de herfst. Vanwege de vochthuishouding kan het plantje ook prima een droge periode op het dak overleven.