info@sedumexpert.nl

Sedum Acre

Sedum AcreDe Sedum Acre is een lage bodembedekker en heeft vaste groene blaadjes. Het plantje behoort tot de vetplanten familie. Net als andere sedums kan dit plantje gebruikt worden voor een groendak. De dichte groene blaadjes zorgen ervoor dat het plantje eruit ziet als een dicht tapijt. Als het plantje in bloei staat ontstaat er een bloementapijt. De Nederlandse benaming voor het plantje is jodenbaard of muurpeper. De blaadjes kunnen gegeten worden en hebben een scherpe smaak.

Verzorging van de Sedum Acre

De verzorging van de Acre stelt niet veel voor. Het plantje regelt bijna alles zelf. Belangrijk om te weten is dat de sedum tegen vorst kan. Je hoeft het dak niet af te dekken tijdens de wintermaanden. In theorie kan dit soort vrij oud worden en is het niet snel aan vervanging toe. Nog een voordeel is dat de plant zichzelf snoeit. Oude delen van de plant sterven automatisch af en maken ruimte voor nieuwe scheuten. Uiteraard kan je de vetplant ook zelf snoeien door de oude delen weg te knippen. Na het snoeien hersteld de plant zichzelf weer.

De bloeitijd van de Acre

bloeitijdDe hele zomer kun je genieten van een bloementapijt met dit plantje. Als je het plantje op een groendak plant ziet het er prachtig uit. Op het dak ontstaat een tapijt aan bloemen tijdens de bloeiperiode. De plant begint met bloeien vanaf mei tot augustus. Deze sedum is een echte vlinder trekpleister. De hele zomer door zie je verschillende vlinders op de plant afkomen. In de volle bloei is de plant net een zacht kussentje. De plant bedekt de bodem volledig, waardoor er geen gaten meer zijn. De bloemen zijn vrij klein en stervorming in de kleur geel.

Acre gebruiken voor een groendak

De Sedum Acre is een prima bodembedekker en legt een tapijt aan bloemen. Vanwege de uitstekende weerstand is het plantje prima geschikt voor een groendak.