info@sedumexpert.nl

Groendak subsidie

Groendak subsidie sedumdakDe overheid vindt het belangrijk dat we investeren in isolatie en groene energie. In duurzame gemeente wordt het gebruik van een groendak gestimuleerd met subsidie. Groendak subsidie wordt al in een aantal groene gemeentes gegeven. Elke gemeente mag zelf bepalen of er subsidie voor een groendak gegeven wordt. Het is slim om te informeren of je binnen jouw gemeente recht hebt op subsidie. Het is de moeite waard om hiernaar te informeren. Het bedrag dat je van de gemeente terugkrijgt kan oplopen tot wel 50% van je totale kosten voor de aanleg van een sedumdak.

Vraag vrijblijvend een Groendak offerte aan

Regeling is per gemeente verschillend

Elke gemeente heeft zijn eigen manier om de potjes geld te verdelen. Er zijn gemeentes die wel geld geven voor een sedumdak en er zijn gemeentes waar geen regeling is voor een groendak. Als er geen regeling is moet je de volledige kosten van het dak zelf betalen. Gemiddeld kost de aanleg van een sedumdak tussen de € 55 en € 65 per vierkante meter. De meeste gemeentes willen maximaal 50% meebetalen aan een nieuw groendak. Gemiddeld krijg je bij een gemeente rond de € 30 per m2 vergoed. Als er in het reglement niet staat dat dit maximaal 50% van de aanschafkosten is, dan mag je het bedrag volledig gebruiken voor de aanleg van een sedumdak. Met het beschikbare geldbedrag hoopt de gemeente dat meer mensen overstappen op een sedumdak. Een aantal gemeentes waar de subsidie geregeld is: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Apeldoorn, Alphen aan de Rijn, Almelo, Groningen, Hoorn, Rotterdam en Soest. Uiteraard zijn er nog meer gemeentes met een speciale regeling. Voor de meest actuele informatie kun je het beste bij je gemeente informeren naar de mogelijkheden.

Groendak subsidie sedumdakSubsidie voor ondernemers

Ondernemers kunnen soms geen gebruik maken van de standaard regeling bij de gemeente. Uiteraard zijn er wel alternatieven voor een groendak. Er zijn verschillende fiscale regelingen waar je als ondernemer gebruik van kan maken. Je kan als ondernemer bijvoorbeeld gebruik maken van de MIA regeling. De MIA is een investeringsaftrek, waardoor je minder belasting hoeft te betalen vanwege de investering in het milieu. Het is belangrijk om de MIA op tijd aan te vragen. Dit moet binnen 3 maanden nadat je de opdracht gegeven hebt om een groendak te plaatsen. De MIA kan vervolgens in behandeling genomen worden. In sommige gemeentes hebben ondernemers recht op subsidie. Het is de moeite waard om dit na te vragen voordat je een groendak laat plaatsen.

Een sedumdak zelf terugverdienen

Krijg je geen subsidie binnen jouw gemeente? Het positieve nieuws is dat een sedumdak een snelle terugverdientijd heeft. Er zitten verschillende voordelen aan een sedumdak. Eén van de voordelen is dat het warmte isoleert. Via het dak gaat jaarlijks veel warmte verloren. Door het dak te isoleren kun je flink wat geld besparen. Met sedum wordt het dak automatisch geïsoleerd. Tijdens de zomermaanden blijft het dankzij een groendak lekker koel. Terwijl het tijdens de wintermaanden automatisch aangenaam warm blijft. Huishoudens besparen per jaar ongeveer € 100 euro door een sedumdak te plaatsen. Afhankelijk van het aantal m2 dak kun je binnen 8 jaar de kosten van een groendak terugverdienen. Je hebt dan helemaal geen subsidie meer nodig.