info@sedumexpert.nl

Sedummatten kopen

Sedummatten kopenSedummatten worden gebruikt voor het maken van een groendak. De matten zijn gemaakt uit 100% biologisch afbreekbaar vegetatie. Meestal wordt er gebruik gemaakt van cocosmatten. Op de cocosmatten groeien de sedum plantjes. Gemiddeld worden er 6 tot 10 verschillende soorten sedum plantjes op de mat geplant. Ieder soort bloeit ongeveer 5 tot 6 weken. Doordat er plantjes met een verschillende bloeiperiode op de mat geplant worden heb je van april tot en met september een bloeiend dak. Elke dag ziet je dak er weer anders uit door de bloeiende planten. De planten hebben allemaal verschillende kleuren, waardoor er een kleurrijk eindresultaat ontstaat.

De voordelen van sedummatten gebruiken

Het gebruik van kant-en-klare sedummatten als begroeiing voor je dak heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat de matten standaard een begroeiingspercentage van 85% procent heeft. Er zitten dus vrijwel geen gaten in je groendak. Mocht er wel een gat zitten dan kan je dit opvullen met restjes sedum. Tijdens het plaatsen van de matten hou je altijd wat restjes over. Deze restjes kan je gewoon op de plekken planten waar gaten gevallen zijn. Nog een voordeel is dat ze eenvoudig te installeren zijn. Als je het dak voorbereid hebt met meerdere lagen, dan Sedummatten kopen opbouwkan je de matten direct over je dak heen uitrollen. De stukken sedum die over het dak heenhangen kan je eenvoudig terug knippen. Vanwege het installatiegemak kan je de klus eventueel zelf uitvoeren.

Verschillende soorten sedummatten

Als je sedummatten gaat kopen zijn er verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Sedum zijn eigenlijk vetplantjes. Deze zijn er in verschillende vormen en kleuren. Het soort mat bepaalt welke plantjes erop gepland is. Als je een groendak volledig met de hand zou aanleggen dan moet je de verschillende plantjes in het dak pluggen. Het is veel eenvoudiger om een complete mat over het dak heen uit te rollen. Nog een voordeel is dat de matten in iedere gewenste vorm te knippen is. Het maakt dus niet uit wat voor een soort dak je hebt. Het enige waar je op moet letten is de ondergrond voor het type dak dat je hebt.

Waarom kiezen voor een sedummat?

  • De matten hebben een warmte isolerende werking. Tijdens de zomermaanden blijft het dak lekker koel en tijdens de winter blijft het aangenaam warm in huis. Gezinnen kunnen met deze isolatie tot wel 100 euro per jaar besparen.
  • De matten dempen geluid, waardoor je geen last meer hebt van hangjongeren of een luidruchtig buurtkind.
  • De matten zijn beter voor de gezondheid doordat er meer zuurstof in de lucht komt.
  • De matten zijn prachtig om te zien vooral tijdens de bloeiperiode.
  • Het is een duurzame manier om de levensduur van je dak te verlengen.

Sedummatten kopen rood vetplantjeWaar kan je sedummatten kopen?

Je kan sedummatten online kopen in een webshop gespecialiseerd in sedum. Groendak.info is de grootste specialist op het gebied van sedum. In de webshop kun je terecht voor het kopen van losse matten of complete doe-het-zelf pakketten. Ben je zelf niet zo handig met het plaatsen van sedum op je dak? In deze webshop kun je niet alleen losse matten kopen, maar ook iemand inschakelen om deze op je dak te plaatsen.