info@sedumexpert.nl

Sedumdak met zonnepanelen

Sedumdak met zonnepanelenJe bent van plan om zonnepanelen te plaatsen op je dak. Met de zonnepanelen ben je van plan om jaarlijks flink wat geld te besparen. Het enige nadeel is dat je ook twijfelt over een sedumdak. Gelukkig hoef je niet te twijfelen en kan je ook kiezen voor een sedumdak met zonnepanelen. Een sedumdak en zonnepanelen vullen elkaar prima aan. Een groendak versterkt namelijk de werking van de panelen.

Vraag vrijblijvend een sedumdak offerte aan

Rendementsverlies bij een warm dak

Uit onderzoek is gebleken dat je flink wat rendement kan verliezen als je dak te warm wordt. In de zomermaanden leveren je zonnepanelen natuurlijk het hoogste rendement op. Het enige nadeel is dat dit rendement flink kan dalen bij een warm dak. Als de zon vol op het dak staat loopt de temperatuur al snel op tot 70 graden. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat de zonnecollectoren niet meer optimaal werken. Dit kost gemiddeld op jaarbasis 5% van je rendement. Het voordeel van een groendak is dat ze het dak isoleren en afkoelen. In de zomermaanden wordt het dak niet warmer dan 32 graden. Dit merk je niet alleen in huis, maar ook aan je rendement. Vanwege het verkoelende effect van sedum werken de panelen efficiënter. Nog een voordeel is dat de verkoelende werking ervoor Sedumdak met zonnepanelen aanleggenzorgt dat het paneel langer meegaat. Je kan langer een hoog rendement behalen met je zonnepanelen en dit merk je in je portemonnee.

Sedum beschermt het dak tegen veroudering

Als je een plat dak hebt is de levensduur minder lang, dan bij een schuin dak. Doordat de daken door weer en wind overeind moeten staan lopen ze een hoop slijtage op. Door veroudering kunnen er lekkages in het dak ontstaan. Sedum beschermt het dak tegen veroudering waardoor deze langer meegaan. Je wil na een paar jaar natuurlijk niet je dak vervangen terwijl de zonnecollectoren net aangesloten zijn. Door eerst sedum te plaatsen gaat je dak tot wel 4x langer mee. De kans op lekkages is kleiner door het gebruik van sedum.

Dakisolatie aanbrengen met sedum

Door zelf energie op te wekken bespaar je flink op je energierekening. Naast energie verbruik je ook nog gas. Een groot deel van het gas verbruiken we door het warm stoken van de woning. Het zal je niets verbazen dat een deel van het gas via ons dak de lucht in verdwijnt. Warmte stijgt naar boven, waardoor we flink wat geld verliezen via het dak. Sedumdak met zonnepanelen close upDoor het dak te isoleren kunnen we geld besparen. Een natuurlijke manier om het dak te isoleren is door sedum op het dak te plaatsen. Een sedumdak heeft een warmte isolerende werking. Het zorgt ervoor dat in de zomermaanden de woning koel blijft en in de winter lekker warm. Deze isolatie zorgt niet alleen voor een aangenaam gevoel in huis, maar ook voor een besparing op je stookkosten. Een gezin kan gemiddeld € 100 per jaar besparen met een sedumdak. Deze besparing merk je absoluut in je portemonnee. Door het gebruik van sedum in combinatie met zonnepanelen kan je flink wat geld besparen. Je nieuwe dak en de panelen zijn hierdoor binnen een paar jaar weer terugverdiend. Vanaf dit moment kan je genieten van een mooi rendement op je investering.